Öö mäng


Öö hõlmab maa. Oma üksikuist soppidest hiilivad välja päikesevalguses unustusse jäänud olendid ning hakkavad enda vaikset tantsu lustima, hirmutades kõik kergeusklikud rahvad koju teki alla, juhul kui mõni satub pimedusse kondama.
Kinnitagu nad endale palju tahavad, et see on kõik nende endi fantaasia - ega nad ei oskaks arvatagi, kui lähedale nende kujutlusvõime tõele sai. Kahjuks ei tunnista nad oma meeltega, et öökulli huiked või ebatavaliselt müstilise metsa kohin on midagi enamat kui lihtsalt miski, mida kuuled ja sealsamas kõrvale heidad.
Miks küll arvavad nood, et vesi vuliseb just nende jaoks ja loomad hoolivad, mida keegi neist arvab? Kas siis hunt ulub sulle, mitte teisele hundile?

Öö mängleb ise, tema hinge sa endale ei saa. Tuul vuhiseb mööda metsi ja laani omal jõul, kuu helgib mitte sulle, vaid niisama. Kiskjad varitsevad pimeduses, et esimesel võimalusel ohvrile kihva näidata, kusagil lähedal vuliseb üksik oja, võttes omaks öö värvid ning lauldes selle laule. Kivid ta põhjas vormivad teda nagu juhtub, lõpuks minnes ühte jõgede ja järvedega. Puud seisavad juba ammu nii uhkelt, ei vaja nad su abi, küll aga võid sa kogemata nende lummusesse jäädagi, nii võlutud oled.
Suured, üksikud kivid hingavad tasaselt ja õhkavad külmust, nad ei unusta kunagi ühtegi sammalt, mis neil kodu on leidnud, kuid vaikseks nad igavesti jäävad.

Kuualused imed jäävad nagu alati ikka öhe ning koit kutsub tantsule päikese. Oksapragin, lehesahin, hirmutav vaikus. Sammud - või nii sa oma äkitselt jäätunud mõtteis arvad. (Mis mõttes, alles need jooksid üksteisega võidu, jätmata mind rahule!) Keerad ringi, kuid vastu tuleb vaid tuulehoog. Su pea mängib sinuga. Või mängib öö su peaga? Selles vaikuses peitub nii palju, julgeksid sa olla osa sellest?
Julgeksid sa võtta osa neist mängudest, kas suudaksid lahkuda enda praegusest mugavast elust, heita see kõik kõrvale ja saada üheks ööga mängulise tantsuga?

2019

Comments

Popular posts from this blog

Luuletused

Kuu

Segadus