Kuulumine

inb4 overusing the word 'belong'

Kas me üritamegi kõik kuhugi kuuluda? Kas tahame inimeste tähelepanu millegi tabava ja naljakaga endale tõmmata? Ja kui me seda ei taha, siis kas saab ikka tõsiselt öelda, et me ei taha kusagile kuuluda? Kui me ei taha kuuluda inimeste sekka, siis kas tahame kuuluda omaenda väikesesse maailma, tegeledes päev läbi omaenda asjadega? Kui sa ei taha kumbagi, siis kes sa täpsemalt oled?
"Ma ei kuulu mitte kusagile."
Kuidas sa saad mitte kusagile kuuluda? Kas sind siis ei olegi? On kusagile kuulumine sinu meelest nõrkadele? Sõbrake, kahju sulle seda niimoodi öelda, kuid isegi kui sa enda arust ei kuulu või ei taha kuuluda, siis sa pead valmistuma suureks pettumuseks.
Kui sa ei taha kuuluda ega kuulu kogukonda ega väikesesse gruppi ega üldse inimeste sekka siis kuuluksid sa siiski omaenda masendunud üksildasse olemusse. Sul läks hästi, kui leidsid miski, millesse kuulud, olgu see siis mandunud või mitte. (Jätkem mandunud asjade korrastamise mingiks teiseks korraks.) 
Äkki oled sa hoopis nii keskendunud millegisse kuulumisega, et unustad reaalsuse hoopis ja vajud eriti madalale, seda alguses märkamata? Kes teab, võibolla leiad sa seal all midagi millesse kuulud, isegi kui see sulle väga meeltmööda pole. Kahjuks (või õnneks) ei lähe elu alati nii nagu inimesed soovivad. 
Hmm, ehk soovivad inimesed lihtsalt kellegiga samastuda, kellegist aru saada ja olla ise aru saadud? See on õnnelik tunne. :^)
Mõned soovivad hoopis kõigist teistest erinevad olla ja jäävad kinni oma erilisuse unelmasse, muutudes täpselt samasuguseks nagu kari teisi degenerante maailma teises otsas. 
2017



Comments

Popular posts from this blog

Luuletused

Kuu

Segadus